fredag 8 november 2013

Midlake är ju fortfarande bra - Lyssna på Antiphon

För alla oss som gillade Midlakes två tidigare album; The Trials of Van Occupanther och The Courage Of Others vore det kanske lätt att avfärda deras nya skiva, Antiphon, med argumentet att deras tidigare frontfigur Tim Smith inte längre är med i bandet och att de inte enbart förlorat sin flöjtspelande sångare utan att de därmed även tappat sin främsta konstnärlige drivkraft. Men det vore att göra lite väl lätt för sig och man går ju dessutom miste om något. För den är bra. Riktigt bra till och med.

Skivan är på gott och ont inte lika homogen som sina föregångare och det spretar lite mer samtidigt som de progressiva inslagen bitvis har fått mer utrymme. Musiken är inte lika jämntjock och det finns lite luftigare inslag där melodierna och refrängerna blir lite mer framträdande. Utan att på något sätt förringa storheten i deras tidigare verk tycker jag att denna förändring utgör en positiv injektion i musiken. Gitarristen Eric Pulido har klivit fram som sångare och gör det klanderfritt om än kanske inte med samma karaktäristiska röst som hans företrädare. Men på det stora hela känns musiken igen och framtår som en naturlig uppföljare. Min uppmaning är helt enkelt att ni ska lyssna och det kan ni alltid göra genom att klicka här

Personligen så gillar jag titelspåret, It's Going Down och Aurora Gone bäst hitintills. Däremot hade de kunnat skippa låtar som Ages och Corruption som känns överflödiga och tämligen menlösa men det är bara en bagatell i sammanhanget.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar