lördag 27 april 2013

Billy Joel - Glass Houses (1980)

Jag har egentligen aldrig gett Billy Joel en ärlig chans, men när jag nu gör det så inser jag hur bra det är. Jag är kanske inne i en mjukrocksperiod i mitt liv och det påverkar säkert ens omdöme, men det går inte att undgå vilken fantastisk låtskrivare han är. Mer varierande och intressant än Elton John. Hittade den här klassikern från 1980 för 20 kronor i en övergiven loppisback i utmärkt skick. Kan varmt rekommenderas!


Skivmässa i Lund den 4:e maj!

För alla er som har ett för stort intresse för ert eget bästa. Det är dags att botanisera skivbackarna igen och hoppas på fynd. Nördhetsfaktorn är hög men priserna brukar var förhållandevis låga. Så vi ses kanske där!


söndag 14 april 2013

Samantha Crain - Churchill

Jag sitter just nu och förbereder ett historieprov om bland annat det andra världskriget och funderar på om jag kan få in denna fina låt av Samantha Crain på något sätt. Ytterligare en lovande och talangfull kvinnlig singer/songwriter vars musik rör sig i långsam takt med de amerikanska landskapen som kuliss längs samma vägar som First Aid Kit har breddat för den svenska publiken. Lyssna på skivan Kid Face. Ett tips jag fick via folkalley.com.

torsdag 11 april 2013

Mount Moriah

Mount Moriah har i mitt tycke gjort ett av årets hitintills bästa och mest intressanta alternativa countryrockalbum. En perfekt mix mellan det lättsmälta och det hårdkokta som förgyller musikvåren 2013. Här nedan kan ni se och höra ett av de mer rockiga och direkta spåren från skivan som jag givetvis anser att ni ska ge mer tid än tre minuter på youtube. Ni hittar deras skiva Miracle Temple på spotify enklast genom att klicka på länken. Lyssna och njut av vemodiga melodier och Heather McEntires vackra sångröst! Sånt får man ju aldrig för mycket av.

 

tisdag 9 april 2013

Kacey Musgraves

Det kryllar av skönsjungande amerikanska countrykvinnor därute. Här kommer en till; Kacey Musgraves som är aktuell med sitt debutalbum:

torsdag 4 april 2013

Skivtips för våren - del II: The Lonely Wild

Om det hade varit 2007 hade The Lonely Wilds debutskiva The Sun As It Comes blivit hyllat och hypat som något storslaget och banbrytande. Det här är alternativ folkrock som andas flanell, naturromantik och Ennio Morricone. Som en mix av Band of Horses, Calexico, Local Natives och Fleet Foxes. Men nu är det ju 2013 och musiktrenden blåser åt ett annat håll, så risken är att detta kommer att bli ett förbisett album. Det vore synd, för det här är riktigt bra. För mig personligen spelar det visserligen ingen större roll, jag lyssnar ändå, men det känns orättvist om inte fler gör det. Jag har i ett tidigare inlägg hyllat singeln Buried In The Murder men efter att lyssna igenom albumet så hittar jag nya favoriter hela tiden. Avslutande Over The Hill är mäktig, på gränsen till sötsliskig ballad men funkar ändå. Det är i vilket fall bara att välja era egna favoriter:



Skivtips för våren - del I: Bombino

Det hör till ovanligheterna att jag skriver om afrikansk bluesrock här på bloggen, har rättare sagt aldrig hänt, men orsaken till att jag fått upp ögonen för denna 33-åriga gitarrist och sångare från Niger är att hans senaste skiva är inspelad tillsammans med Dan Auerbach från the Black Keys. Skön mix av afrikanska rytmer, blues, kritvita gitarriff och country. Inte helt olikt The Black Keys senaste skivor fast med fler ingredienser. Lyssna på Bombino ni också och hans senaste album Nomad. Det här är "sahara hotnights" på riktigt.



måndag 1 april 2013

John Fullbright - Fat Man

Jag har redan skrivit och hyllat John Fullbrights debutalbum i ett tidigare inlägg här i bloggen. Albumet växer sig starkare för varje gång jag lyssnar och tycker att det är den mest lovande singer/songwriter-skiva jag hört på mycket länge. Så här efter en avslutad påskledighet fylld av middagar och förlustelser  kan jag inte låta bli att gå runt och nynna på följande Randy Newman-doftande melodi: